Brooklyn – Vår guide till Manhattans bohemiska syster

En semester i New York är inte komplett utan att man besöker Manhattans bohemiska syster Brooklyn. Stadsdelen Brooklyn har mycket att erbjuda – och känslan i stadsdelen är på många sätt väldigt annorlunda om man jämför med Manhattan. Klassiska aktiviteter och sevärdheter i och runt Brooklyn är nöjesfältet Coney Island, promenaden vid Brooklyn Heights, matmekkat Smorgasburg och det hippa området Williamsburg.

Brooklyn ligger en ikonisk promenad över Brooklyn Bridge bort – i den här guiden har vi samlar några av de sevärdheter och aktiviteter som vi tycker att man inte ska missa om man besöker New York. 

New York boroughs

En introduktion till Brooklyn

Låt oss börja med en kort introduktion till Brooklyn. Brooklyn är en av fem boroughs, eller stadsdelar, i New York. Stadsdelens historia går tillbaka till 1600-talet då den fick sitt första namn av de nederländska nybyggarna, ”Breuckelen”. Under mitten av 1600-talet tog britterna över platsen och förvandlade den till en blomstrande hamnstad. 

Så sent som 1898 blev Brooklyn en del av New York City – mycket på grund av Brooklyn Bridge som binder samman stadsdelen med Manhattan. 

Brooklyn har format sin egen unika identitet som en del av USA:s största stad. Det är en stadsdel som osar av kreativitet och mångfald. Visste du till exempel att Brooklyn är USA:s konstnärsrikaste stadsdel? Nu vet du!

Läs mer om New Yorks stadsdelar

Brooklyn New York

Stadsdelar och områden i Brooklyn

Det finns tre broar som binder samman Brooklyn med Manhattan, en av dessa är den ikoniska Brooklyn Bridge. Promenaden över bron tar mellan 30 och 60 minuter beroende på hur snabbt man går. Utsikten är förstås fenomenal från bron och man kan se Manhattans vackra skyline och Brooklyns många bohemiska områden och mindre stadsdelar. Några platser vi tycker att man inte får missa är:

 • Brooklyn Heights: När man kommer in i Brooklyn från Brooklyn Bridge möts man av bostadsområdet Brooklyn Heights och promenadstråket Brooklyn Heights Promendade. Området är känt för sina historiska brownstone-hus, grönskan och utsikten över Manhattan. Här finns mysiga och hippa kaféer, spännande små butiker och mycket kultur och konst.  
 • Williamsburg: Ett av de absolut trendigaste områdena i Brooklyn, och kanske hela New York, är Williamsburg. Detta är en stadsdel som pulserar av kreativitet, kulturell mångfald och en levande konstscen. Här hittar man många kaféer, vintagebutiker och scener för allt från musik och komedi till konst och performance art. För den som är sugen på något att äta är Williamsburg känt för sin street food. 
 • DUMBO: DUMBO, eller Down Under the Manhattan Bridge Overpass, är en stadsdel där industriell charm möter modern kreativitet och kullerstensgator. Här finns nämligen många ombyggda lagerlokaler som numera fungerar som konstgallerier, kaféer och bostäder. Hit söker sig många konstnärer, entreprenörer och turister.
 • Crown Heights: Crown Heights är en levande och kreativ del av Brooklyn. Här finns de ikoniska brownstone-husen, ett stort utbud av restauranger och kaféer och sevärdheter som Brooklyn Museum, Prospect Park och den årliga West Indian Day-paraden. 
 • Coney Island: I söder hittar vi Coney Island, en halvö som väcks till liv varje sommar. Här finns vidsträckta stränder, den ikoniska nöjesparken och riktigt många hot dog-stads. Under sommaren rekommenderar vi en kväll på strandpromenaden – här möter modern underhållning historisk charm, en kombination som bara hittas just här. 
 • Bushwick: Vill man se gatukonst ska man bege sig till Bushwick i Brooklyn. Här pryds många väggar av gatukonstverk i en färgsprakande färgskala. Detta tidigare industriområde har genomgott en rejäl gentrifiering och förvandlats till en hotspot för konstnärer och kreativa. Här finns många konstgallerier, lokala marknader och spännande matställen – en urban pärla i New York helt enkelt. 

Hotell i Brooklyn

Det finns gott om hotell i Brooklyn – och det är lätt att ta sig från stadsdelen till andra delar av New York med kollektivtrafiken.

Pod Brooklyn

 • Brooklyn
 • Betyg: 8,8

Ett prisvärt hotell för den som inte vill spendera särskilt mycket tid på sitt hotellrum – utan istället upptäcka staden. Här bor man nämligen i små pod-rum med plats för säng och inte så mycket mer.

New York Guidens tips: Pod Brooklyn erbjuder cykeluthyrning – hyr en cykel och cykla över Brooklyn Bridge till Manhattan!

Brooklyn

Guide till våra favorithotell i New York och Brooklyn.

Våra bästa tips för Brooklyn

Nu när vi har lärt känna denna kreativa och levande stadsdel i New York lite bättre är det dags att djupdyka i några av Brooklyns guldkorn. 

Sevärdheter

Brooklyn Brewery

 • Williamsburg

Brooklyn Brewey – kanske ett av världens kändaste mikrobryggerier? Deras gröna och vita B-logga känner många igen från barer i såväl USA som hemma i Sverige. Bryggeriet tillverkar många olika populära ölsorter och är även öppet för besökare. Man kan boka en rundvandring och besöka bryggeriets ”tasting room”. Detta är en upplevelse ölälskare in får missa när de besöker New York. 

Hitta hit: 79 N 11th Street

Öppettider: måndag – onsdag: 16:00 – 19:00, torsdag: 16:00 – 22:000, fredag: 14:00 – 23:00, lördag: 12:00 – 24:00, söndag: 12:00 – 20:00

Brooklyn Botanic Garden

 • Mount Prospect Park

Mitt i Brooklyn hittar vi denna gröna oas, Brooklyn Botanic Garden. Här finns mängder av växter, träd och djurliv som tillsammans med informationsskyltar och duktiga medarbetare bidrar till en ökad förståelse för regionala växter och djur. 

Alla besökare måste köpa en biljett för att komma in i den botaniska trädgården. För medlemmar och barn under 12 år är inträdet gratis, annars kostar det upp till 22 dollar.  

Hitta hit: Ingångar: 150 Eastern Parkway, 455 Flatbush Avenue och 990 Washington Avenue

Öppettider: måndag: stängt, tisdag: 10:00 – 20:30, onsdag: 10:00 – 18:00, torsdag: 10:00 – 20:30, fredag – söndag: 10:00 – 18:00

Brooklyn Brewery

City Reliquary Museum

 • Williamsburg

I Williamsburg hittar vi det unika museet City Reliquary. Här finns en eklektisk samling av kuriositeter och prylar från New York och Brooklyn – allt från historiska skyltar från stadens tunnelbana till miniatyrer av frihetsgudinnan och vykort – allt med glimten i ögat och en humoristisk charm.  

Hitta hit: 370 Metropolitan Avenue 

Öppettider: lördag – söndag: 12:00 – 18:00

Mat

Williamsburg Smorgasburg

 • Williamsburg

Årligen anordnas en matmarknad under namnet Williamsburg Smorgasburg i Brooklyn. Den pågår från den första helgen i april till den sista helgen i oktober. På lördagar är marknaden öppen i Williamsburg, på fredagar är den i World Trade Center på Manhattan och på söndagar är den i Prospect Park i Brooklyn. 

Smorgarburg erbjuder en försäljningsplats till hundratals lokala försäljare av allt från bagels, hamburgare, tacos och grillat till kaffe och glass. Tusentals besökare hittar till matmarknaden varje säsong. 

Hitta hit: Marsha P. Johnson State Park, 90 Kent Avenue

Öppettider: april till oktober, lördag: 11:00 – 18:00

Peter Luger Steak House

 • Williamsburg

Ett ikoniskt matställe i Brooklyn är Peter Luger Steakhouse i Williamsburg. Här har man serverat biffar stekta till perfektion sedan slutet av 1800-talet. Vill man smaka deras mest berömda rätt ska man välja porterhouse steak på menyn. Denna stek serveras med stuvad spenat och stekt potatis. 

Hitta hit: 178 Broadway, Brooklyn

Öppettider: måndag – söndag: 11:45 – 21:15

Modern Love

 • Williamsburg

Är man sugen på vegansk mat vill vi tipsa om Modern Love på Union Avenue i Brooklyn. Här serveras brunch, middag och goda drinkar. Restaurangen använder färska och lokala ingredienser.

Hitta hit: 317 Union Avenue

Öppettider: måndag – fredag: 17:00 – 21:00, lördag och söndag: 11:30 – 22:00

Shopping

Beacon’s Closet

 • Williamsburg

Vill man shoppa secondhand är Brooklyn ett riktigt bra ställe att bege sig till. Beacon’s Closet är en omtyckt butik med ett stort utbud av vintagekläder, skor och accessoarer. Här kan man göra unika fynd! De har två olika butiker i Brooklyn, en i Park Slope och en i Greenpoint.

Hitta hit: Greenpoint: 74Guernsey St, Brookklyn; Park Slope: 25 5th Avenue, Brooklyn

Öppettider: Greenpoint: alla dagar: 11:00 – 20:00; Park Slope: måndag – fredag: 12:00 – 20:00, lördag och söndag: 11:00 – 20:00

Greenlight Bookstore

 • Fort Greene

I Brooklyns hjärta hittar vi Greenlight Bookstore – en oberoende bokhandel med mysig och kreativ atmosfär. Här finns ett stort utbuad av klassiker, nyutgivna böcker och smalare utgåvor. Regelbundet anordnas författarsamtal med aktuella och spännande författare. 

Hitta hit: 686 Fulton Street

Öppettider: Alla dagar: 10:00 -21:00

Artists & Fleas

 • Williamsburg och Regeneration

Artists & Fleas är en levande marknadsplats för Brooklyns mest kreativa. Här samlas konstnärer, designers och försäljare av vintagekläder på samma eklektiska marknad. Allt som säljs är noggrant utvalt för att skapa den perfekta blandningen. 

Artists & Fleas finns både. I Williamsburg och Regeneration i Brooklyn. 

Hitta hit: Regeneration: 66 North 7th Street; Williamsburg: 70 North 7th Street

Öppettider: Regeneration: måndag, torsdag och fredag: 12:00 – 19:00, lördag och söndag: 11:00 – 19:00; Williamsburg: Lördag och söndag: 11:00 – 19:00

Brooklyn, New York

Karta över Brooklyn

Vanliga frågor och svar om Brooklyn

Hur lång tid tar det att gå över Brooklyn Bridge?

Att promenera över Brooklyn Bridge tar mellan 30 minuter och en timme – beroende på hur raskt man går och hur många gånger man stannar för att ta foton av den vackra utsikten. 

Vad får man inte missa när man besöker Brooklyn?

Om man besöker Brooklyn får man inte missa att besöka några av stadsdelens många vintagebutiker, seconhandbutiker och gallerier. I vår guide hittar du alla våra bästa tips till Brooklyn, skrolla upp och läs mer. 

Tillhör Brooklyn New York?

Ja, Brooklyn är en av New Yorks fem stadsdelar. De andra stadsdelarna är Manhattan, Queens, Bronx och Staten Island. Här kan du läsa mer om alla stadsdelar, eller boroughs som de också kallas