Flyg till New York

I New York finns tre stora flygplatser, JFK, Newark och LaGuardia. Om man kommer med ett internationellt plan landar man nästan alltid på JFK eller Newark, medan LaGuardia tar emot inrikesplan i första hand. Läs vidare för att få mina bästa flygtips inför din New Yorkresa:

 • När ska man boka flygbiljetten?
 • När är det billigast att flyga till New York?
 • Hur tar man sig bäst från flygplatsen till New York City? 
JFK flygplats i New York

Boka flyg till New York

New York är en av de mest besökta städerna i världen. Hit letar sig flygresenärer från alla jordens hörn för att besöka denna stad som aldrig sover. Att hitta en flygbiljett till New York är sällan svårt, men det finns ett par bra saker att ha i bakfickan om man vill göra sin resa lite billigare eller lite smidigare. 

Boka i god tid

När man bokar sin flygbiljett till New York kan faktiskt vara avgörande för hur mycket den kommer att kosta. Om man bokar sin resa i god tid, cirka 4 till 6 månader innan man ska åka, så brukar man kunna hitta de allra billigaste biljetterna.

Om man ska resa på charter brukar man kunna hitta billiga sista-minuten-biljetter, men så fungerar det inte riktigt med flygbiljetter till New York. Visst kan man hitta billiga sista-minuten-flygningar ibland, men i regel är det allra bäst att vara ute i god tid. 

Använd flygsöktjänster

Det finns en mängd flygbolag som flyger till New York, och för att få bäst överblick vill jag tipsa om att använda en flygsöktjänst. Med en flygsöktjänst får man upp alla bolag som flyger till destinationen, samt under vilka dagar det är som billigast.

Att vara lite flexibel när man bokar sin biljett kan löna sig om man vill hålla priserna nere. Mellan olika dagar i samma vecka kan det skilja tusenlappar mellan biljetterna. Att boka en måndag eller torsdag kan till exempel vara bra mycket billigare än att boka en flygbiljett en söndag eller fredag.

Flyg till New York

Direktflyg – eller mellanlandningar  

En direktflygresa till New York tar mellan 8 och 9 timmar om man flyger från Arlanda eller Kastrup. Vill man flyga från Malmö Airport eller Landvetter får man räkna med att mellanlanda. 

I regel är ett direktflyg dyrare än ett flyg med en mellanlandning – här kan man spara mycket pengar om man har lite extra tid för själva resan. Om man flyger med en mellanlandning kan restiden landa på 10 till 11 timmar och biljettpriset kan nästan halveras. Ett riktigt bra tips för den som vill hålla lite extra i plånboken. 

Så hittar du billigast flygbiljetter till New York

 • Boka i god tid
 • Använd en flygsöktjänst
 • Var flexibel
 • Boka flyg med mellanlandningar
 • Boka inte under högsäsong – maj till juni är i regel dyrast, följt av november och december. Lågsäsong är januari och februari, och mest prisvärt, med bäst väder, är det under mars och oktober.

Flygtransfer

När man har bokat sin flygbiljett och är på väg till sin destination är nästa sak att tänka på hur man ska ta sig från flygplatsen till stan. Nedan går vi igenom New Yorks flygplatser och hur man enklast väljer flygtranser.

Flygtranser till New York

Newark – Newark Liberty International Airport 

Från både Kastrup och Arlanda kan man direktflyga till Newark i New Jersey med flygbolaget SAS. Flygplatsen ligger ungefär 2 och en halv mil från Manhattan. 

Flygtransfer från Newark

 • Tåg – Från flera av flygplatsens terminaler kan man ta ett Air Train till flygplatsens tågstation. Härifrån kan man ta ett tåg till New York Penn Station på Manhattan. Detta är en enkelt, billig och smidig transfer. Tågbiljetten kan man köpa på stationen och man är framme på ungefär 30 minuter.  
 • Shuttle Bus – Shuttle Bus, eller minibuss, körs av en rad olika bolag från Newark in till City. Bussen åker man tillsammans med andra resande som ska till ungefär samma ställe. Du bokar den till ditt hotells adress. Det man behöver tänka på är att det kan ta en liten stund att resa – om de andra resenärerna har sina stopp före dig. Priset för en minibuss skiljer sig mellan bolag och hur långt man behöver åka. Räkna med mellan 15 och 25 USD. 
 • Flygbuss – Hela dygnet går flygbussar från Newark till centrala nationer på Manhattan. Flygbussen går varje kvart under dagen och kvällen, och varje halvtimme under natten. Bussbiljetten kan du köpa av föraren när du går ombord. Resan tar ungefär 70 minuter och bussbiljetten kostar 18,70 USD för en vuxen. 
 • Taxi – För många är taxi det absolut bekvämaste transferalternativet, men från Newark kan det snabbt bli en kostsam affär. Det finns nämligen inga fasta priser, utan det är taxameter som gäller. Det läggs dessutom på avgifter för vägtullar och man får inte glömma att dricksa. Man får räkna med minst 100 USD för en taxifärd.

JFK – John F. Kennedy International Airport

I Queens, ungefär 2 och en halv mil från Manhattan ligger JFK. Till denna flygplats flyger bland annat British Airways.

Flygtranser från John F. Kennedy International Airport

 • Tåg – Vill man resa så billigt så möjligt så ska man titta på tågalternativen. Från flygplatsen reser man till antingen Jamaica Station eller Howard Beach Station med AirTrain helt gratis. Härifrån kan man antingen ta tåget eller tunnelbanan beroende på vilken station man går av på. Har man mycket bagage kan det vara lite bökigt att byta tåg och sitta på tunnelbanan, men prislappen landar en bit under 20 USD för besväret. 
 • Flygbuss – Det går en expressbuss till två centrala stationer på Manhattan. Bussarna avgår två gånger i timmen och kostar under 20 USD. 
 • Shuttle Bus – Det smidigaste transferalternativet är att ta en Shuttle Bus tycker jag. Det kostar runt 20 USD för en person och man kommer hela vägen till sitt hotell. Minibussen delar man med andra resande, så man får räkna med ett par stopp på vägen. 
 • Taxi – En taxi kan man boka för ett fast prislapp på 70 USD (plus en avgift på 5 USD man man bokar vid rusning, 16:00 – 20:00 på veckodagar). Kom ihåg att dricksa och att andra avgifter kan tillkomma. 

LaGuardua Airport

Flygplatsen som är placerad närmast centrala New York är LaGuardia. Hit kommer nästan uteslutande inrikesflyg. Från LaGuadria tar det cirka 30 minuter att köra in till centrala New York. 

Flygtranser från LaGuardia Airport

 • Buss – Utanför flygplatsen går buss nummer M60 in till stan. En bussbiljett kostar ett par dollar och är ett riktigt prisvänligt transeralternativet. 
 • Taxi – Väljer man att ta en taxibil är det taxameter som gäller. Resepriset beror förstås på trafikläget och vart man ska, men ungefär 50 USD kan man räkna med för resan. 
 • Shuttle Bus – Man kan boka en minibuss, eller Shuttle Bus. Bussen delar man med andra resande och man får räkna med ett par avstigningar på vägen. Detta är det mest prisvänliga alternativet om man vill skippa den traditionella kollektivtrafiken.

Karta över New Yorks flygplatser

Vanliga frågor och svar om flyg till New York

Vilken flygplats flyger SAS till i New York?

Om man flyger med SAS landar man på Newark i New Jersey. Flygplatsen ligger ungefär två och en halv mil från Manhattan.

Hur flyger man billigast till New York?

Om du vill flyga billigt till New York ska du resa under lågsäsong, januari, februari eller oktober. Boka din flygbiljett 4 till 6 månader innan avresa och använd en flygsöktjänst som samarbetar med flera olika flygbolag för att hitta den billigaste biljetten. Man flyger vanligtvis lite billigare mitt i veckan på vardagar jämfört med helger. Det är även billigare att välja en flygning med mellanlandningar istället för ett direktflyg.

Hur tidigt ska man boka flyg till New York?

Att boka mellan 4 och 6 månader innan avresa brukar ge de absolut billigaste flygbiljetterna till New York. Om du ska boka under högsäsong, juni, juli augusti, september, november och december, är det bra att vara ute i riktigt god tid.

Vilka flygbolag har direktflyg till New York?

Från Arlanda flyger SAS direkt till New York. SAS flyger även direkt till New York från Kastrup i Köpenhamn. Flyger man med SAS landar man på Newarks flygplats.