Väder i New York

Vädret i New York är inte så olikt vädret i södra och mellersta Sverige. Det finns fyra tydliga årstider – på vintern är det generellt kallt och grått och på sommaren är det generellt varmt och soligt. Den största skillnaden är kanske att sommarmånaderna kan bli lite extra varma och fuktiga – särskilt på Manhattan. 

  • Temperatur: 2 – 28 grader
  • Soltimmar: 2766 timmar/år
  • Regn: 161 dagar/år
  • Snö: 19 dagar/år

Temperaturer i New York – månad för månad

Nedan kan du se en tabell med medeltemperaturen månadsvis i New York. Medeltemperaturen räknat över hela året är ungefär 15 grader på dagen. Det regnar, eller snöar, mer eller mindre under alla årets månader. Mest regnar det dock under sommarmånaderna juli och augusti. 

Januari: -4°C till +3°C

Februari: -3°C till +4°C

Mars: +1°C till +9°C

April: +6°C till +16°C

Maj: +12°C till +21°C

Juni: +17°C till +25°C

Juli: +20°C till +29°C

Augusti: +19°C till +28°C

September: +16°C till +24°C

Oktober: +9°C till +18°C

November: +5°C till +12°C

December: -1°C till +6°C

När är det bäst att resa till New York?

När är det egentligen bäst att resa till New York? Det beror förstås på vad man ska göra. Om man endast tar hänsyn till stadens väder, och vill resa när temperaturerna är som behagligast, skulle jag rekommendera från april till mitten av juni, och under september och oktober. Vårmånaderna och de tidiga höstmånaderna är generellt tiden på året när det regnar som minst och temperaturen är som behagligast. 

Våren i New York bjuder på en temperatur runt 20 grader, relativt lite regn och träd och buskar som börjar slå ut i stadens parker. Man kan promenera i en tunn jacka och man får se New York från sin allra vackraste sida.

Även den tidiga hösten bjuder på temperaturen runt 20 grader hela vägen in i oktober. Träden börjar skifta färg och luften börjar bli höstigt krispig. 

Om man siktar på en resa under sommarmånaderna måste man vara beredd på att svettas. Under juli och augusti är det inte ovanligt med temperaturer över 30 grader. Luften mellan de höga skyskraporna på Manhattan kan dessutom bli väldigt stillastående och luftfuktigheten hög. 

Så packar du bäst till New York 

Hur man ska packa inför sin New York-resa beror förstås mycket på när man reser. Under vintern är det minusgrader och snöigt. Då bör man satsa på en varm vinterjacka, vantar och mössa. Reser man däremot under sommarmånaderna bör man vara beredd på höga temperaturer och hög luftfuktighet. Tunna kläder som andas är nyckeln till en behaglig sommarsemester. Ett paraply är nästan aldrig fel att ha tillgång till, och under sommaren bör man se till att bo på ett hotell med luftkonditionering. 

Det viktigaste av allt? Bekväma skor så man kan uppleva staden från sin bästa sida – till fots. 

Vanliga frågor och svar om väder i New York

Hur kallt är det i New York i december?

I december brukar det vara från ett par minusgrader upp till ett par plusgrader i New York. Genomsnittstemperaturen ligger på ungefär 7 plusgrader. Det förekommer både snö och regn under december i New York.

När är det bäst väder i New York?

Under april, maj, juni, september och oktober är det bäst väder i New York. Våren och den tidiga hösten bjuder på behagliga temperaturer, soltimmarna är många och det regnar inte lika mycket som under andra månader. Under våren är parkerna gröna och under hösten slår de om till orange.

Hur varmt är det i New York på sommaren?

Det kan bli över 30 grader under sommarmånaderna i New York – då är det varmt och fuktigt i luften. På Manhattan, mellan höghusen, kan luften kännas stillastående och extra kvav.

Vad är det för väder i New York?

New York har jämförbart väder med Stockholm, men lite mildare vintrar och lite varmare under sommaren. På vintern kan man räkna med minusgrader och snö, och under sommaren kan man räkna med temperaturer på uppemot 30 grader och hög luftfuktighet.

Hur varmt har det varit i New York?

Den varmaste dagen någonsin uppmätt i New York är den 9 juli 1936 med 41 grader. I modernare tid har temperaturer på 38 grader mätts den 6 juli 2010.