Karta över New York

New York är en stor stad med oändligt många sevärdheter och upplevelser för turister. På den här sidan hittar du en interaktiv karta som du kan använda för att hitta till dina semesterpärlor i staden.

Karta över New York

I kartan nedan kan du hitta alla New Yorks bästa sevärdheter, museum, parker, shoppingcentrum och annat som man inte vill missa när man besöker staden. Zooma in och bekanta dig med New Yorks stadsdelar, områden och sevärdheter. 

New Yorks stadsdelar

New York boroughs

Manhattan

Antal invånare: 1 596 273

Den mest välkända stadsdelen i staden och dess levande centrum. Det här är New York i sitt esse: höga skyskrapor, ett rutnät av vägar och avenyer, Times Square och allt annat som gör New York till New York. Ett måste att besöka helt enkelt.

Brooklyn

Antal invånare: 2 590 516

New Yorks mest bohemiska och hippa stadsdel. Brooklyn Bridge förenar stadsdelen med Manhattan, men känslan i Brooklyn är helt annorlunda. Här finns unika klädaffärer, konstmuseum, kaféer, barer och hål-i-väggen-matställen.

Queens

Antal invånare: 2 278 029

Stadedelen för alla sportfantaster. Här spelar New York Mets sina hemmamatcher och US Open avgörs i stadsdelens stora tennis-centrum. 

The Bronx

Antal invånare: 1 379 946

New Yorks kreativa och alternativa stadsdel. Här föddes musikgenren hiphop och området pulserar fortfarande av nytänkande kreativitet, musik och kultur. 

Staten Island

Antal invånare: 491 133

Stadsdelen med minst antal invånare – och kanske inte heller den mest välbesökta stadsdelen i staden. Färjan går från Manhattan till Staten Island. 

Läs mer om alla New Yorks stadsdelar här.

Vanliga frågor och svar om New York

Är det dyrt att åka till New York?

New York är inte en billig stad att resa till eller leva i – det måste även vi erkänna. Låt detta inte hindra dig från att åka på semester till denna unika plats, men var noga med din planering och budget. Det finns många budgettips runt om i denna metropol. 

När är det bäst att åka till New York?

Om man vill ha behagligt väder och inte för många andra turister ska man satsa på våren och hösten. Under april och maj är staden grönskande vacker. Under september och oktober börjar träden ändra färg till orange och luften bli lite krispigare.

hur länge ska man stanna i New York?

Åker man till New York för första gången rekommenderar vi att man stannar i minst en vecka – men gärna lite längre. Det är en stad med omåttligt många upplevelser som alla förtjänar sin tid.